Når dyr får kræft

- information om kræftramte hunde og katte

Dyr kan få kræft ligesom mennesker

Vores kæledyr kan ligesom mennesker få kræft. Undersøgelser viser, at kræft hos hunde og katte er ligeså almindeligt forekommende som hos mennesker.


Ordet kræft er for de fleste mennesker meget skræmmende. Sandsynligheden for, at vi eller en af vores nærmeste har eller har haft denne lidelse, er stor. Således ved vi også, at sygdommen ofte er forbundet med stor angst og lidelse. Vores dyr ved det ikke, når de lider af kræft og har derfor ikke de psykiske reaktioner, som mennesker har. Nervøsiteten hos os som ejere kan dog være stor og kan i visse tilfælde betyde, at dyret ikke kommer tids nok til dyrlægen.

Heldigvis er kun en mindre del af de knuder, vores dyr får, ondartede. Er du så uheldig, at netop din hund eller kat udvikler en ondartet knude, kan de 5 farligste ord for dit dyr være: LAD OS VENTE OG SE.
Information og viden giver dig ballast til at tage de bedste valg.

Forskningen bringer hele tiden nye og bedre behandlinger. Også veterinært har det betydet, at vi kan tilbyde flere og bedre undersøgelsesmetoder og behandlingsmuligheder.
Den bedste information kan fås hos din egen dyrlæge eller en veterinær onkolog. Disse kan informere dig om de nødvendige undersøgelser og behandlingsalternativer baseret på viden om den konstante udvikling i kræftbehandling af dyr.

Det er naturligt og almindeligt at blive følelsesmæssigt påvirket, når ens kæledyr har fået konstateret en kræftsygdom.